IGNORANŢA

Ignoranța este mai răspândită decât dorința de cunoaștere. Oare de ce?

IGNORANŢA sau lipsa de cunoştinţe elementare este cea care din păcate reflectă motivul pentru care România se află pe ultimul loc la nivel European la capitolul  educaţiei financiare.

Ignoranţa este cea care compune scuze şi obiecţii.

Ignoranţa este cea care te determină să spui rapid “Nu mă interesează”.

Întradevăr, toți oamenii sunt în felul lor ignoranți, cel puțin în anumite domenii, pentru că “Nimeni nu le poate ştii pe toate”, însă la educaţie financiară este trist că unii oameni aleg singuri sa fie ignoranţi.

În toate aspectele vieţii dacă eşti ignorant ai numai de pierdut.

Omul ignorant este neștiutor, dar nu este în mod necesar o ființă neinteligentă, ci doar una care, din diverse motive/cauze precum subdezvoltare intelectuală şi comoditate, are o lipsă de cunoștinţe de bază atâţ de necesară vremurilor noastre.

Vestea bună este că eliminarea ignoranţei se face prin educaţie, iar în domeniul protecţiei financiare, cel mai simplu este prin acceptarea faptului că “nu mă interesează lucrurile astea” denotă cea mai mare lipsă de educaţie.

Opusul ignoranţei este conştientizarea, iar a fi conştient înseamnă să evoluezi într-o direcţie bună pentru viaţa ta, să identifici neajunsurile
şi să le corectezi.
Alegerile pe care le faci sunt cele care te definesc pe tine ca om.

Ignoranţa costă mai mult decât o asigurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *