FII OBIECTIV

Alege să percepi și să evaluezi corect realitatea obiectivă când vine vorba de asigurări.

Viaţa este uneori suprinzătoare, punându-te la încercare prin propriile tale alegeri!

Capacitatea ta de discernământ este cea care poate face diferenţa în fiecare alegere pe care o faci.

România este pe ultimul loc la capitolul educaţiei financiare în Europa, românii alegând să trăiască într-o ignoranţă totală, fără a fi preocupaţi de lucrurile care le pot oferi siguranţă financiară în toate etapele vieţii.  

Educaţia financiară este de cele mai multe ori asociată cu conceptul de economisire, însă ea reprezintă mai mult de atât.

Prin educaţie financiară îţi asiguri stabilitate financiară pentru îndeplinirea planurilor cu succes.

Acest lucru îţi este foarte uşor oferit prin configurarea unui plan de protecţie financiară şi anume, printr-o asigurare.

Preconcepţiile oamenilor despre asigurări sunt infinite, iar obiecţiile la fel.

Majoritatea românilor sunt convinşi că o asigurare pentru acoperirea lor şi a familiei este inutilă şi că banii plătiţi sunt degeaba.

În schimb, bunurile personale precum maşina sau casa sunt asigurate. Oare de ce? Oare de ce românii aleg să îşi asigure bunurile în loc să se asigure pe ei mai întâi?

Cele mai frecvente obiecţii false si nerealiste pe care le întâlnesc în discuţiile despre protecţia financiară pe care le am cu oamenii sunt: “Dacă am o asigurare pentru afecţiuni grave înseamnă că le atrag”, “Nu vreau să mă gândesc pentru că nu mi se întâmplă”, “Gândesc pozitiv şi mănânc sănătos”, “Am economii şi mă descurc” şi din păcate iluzia că “Am timp, sunt prea tânăr să mă gândesc la aşa ceva”.

Pe scurt, să înţelegem atunci că oamenii care îşi fac asigurare la maşină o fac cu gândul că vor avea un accident? Sau de cei care îşi fac asigurarea la casă că atrag incediu sau cutremur? Care este raţionamentul obiectiv din spatele lor?

Aceste preconcepţii şi obiecţii vin din ignoranţă, dar vestea bună este că această ignoranţă se poate educa, însă asta depinde de fiecare dintre noi.

Prin acest blog şi prin întâlnirile de consultanţă  îmi doresc să sprijin şi să ajut oamenii să se educe şi să se dezvolte personal pentru a avea o viată mai bună.

Alege să te informezi. Nu te costă nimic să ai parte de o consultanţă financiară despre asigurări.

Adevărata ignoranţă nu este absenţa cunoaşterii, ci refuzul de a o dobândi!

 Karl Popper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *